Acvariu, Delfinariul, microrezervația și celelate instituții de cultură din județul Constanța au fost redeschise publicului

Aglomerație la Delfinariu. FOTO Arhivă

Data de 15 mai reprezintă ziua în care s-au redeschis o parte importantă a instituțiilor de cultură. A fost o perioadă dificilă pentru toată populația, autoritățile din Constanța luând măsurile necesare pentru ca atunci când vizitatorii le va trece pragul, să fie în siguranță.

Programul și o parte din condițiile de vizitare a celor 3 instituții de cultură ce deschise:

  • Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța vă așteaptă începând din data de 20 mai, la sediul său din Piața Ovidiu, să vizitați Sala Tezaur și Edificiul Roman cu Mozaic de miercuri până duminică în intervalul orar 10.00 – 12.00 și 13.00 – 16.00.
  • Muzeele de la Cetatea Histria și Tropaeum Traiani sunt deschise de miercuri până vineri în intervalul orar 10.00 – 18.00. Acestea vor fi deschise în program de miercuri până vineri în intervalul orar 10.00 – 18.00.

Cei care doresc să viziteze aceste obiective trebuie să știe că personalul îi va primi îndeplinind toate condițiile de protecție, iar dezinfectarea spațiilor se va realiza ori de câte ori situația și numărul de vizitatori o vor impune. Pentru siguranța tuturor, au fost instalate dispensere și covorașe cu dezinfectant, iar vizitatorii, care vor intra în grupuri de câte 6 persoane, trebuie să poarte măști, iar la sediul instituției din Piața Ovidiu se va măsura temperatura corporală la intrare.

  • Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, unul dintre cele mai căutate obiective din municipiu, vă invită să vizitați Microrezervația, Acvariul și Delfinariul, începând de astăzi – 15 mai, în fiecare zi a săptămânii. Vă puteți bucura de spectacolul cu delfini pe parcursul a două reprezentații pe zi, la orele 11.00 și 15.00. Cei mici și cei mari vor putea să admire din nou animalele din Microrezervație, dar și speciile de faună marină de la Acvariu în fiecare zi în intervalul orar 11.00 – 18.00. Și aici, vă asigurăm că am luat toate măsurile pentru a fi protejați. Au fost instalate dispozitive de dezinfectare a mâinilor și încălțărilor, iar supraveghetorii vă vor indica locurile pe care le puteți ocupa pentru a asista la spectacolele cu delfini. De asemenea, la intrare, temperatura corporală va fi măsurată cu ajutorul unui termometru cu infraroșu. Sunteți așteptați cu drag la toate aceste secții ale Complexului Muzeal de Științe ale Naturii și vă rugăm să purtați masca de protecție.
  •  Muzeul de Artă Constanța își redeschide porțile pentru iubitorii de artă începând de astăzi, 15 mai 2020, în intervalul orar 09.00 – 17.00. Siguranța și protecția tuturor sunt cuvintele de ordine și în această instituție. Ne-am asigurat că vă puteți dezinfecta mâinile și încălțările la intrarea în muzeu și că spațiile și suprafețele vor fi curățate în permanență.

 

„Pentru mine este foarte importantă siguranța tuturor, atât a angajaților instituțiilor cât și a vizitatorilor. Astfel, pe site-urile obiectivelor menționate și la sediile acestora puteți afla toate măsurile de protecție ce au fost luate. În această perioadă, mai mult ca oricând, fiecare dintre noi trebuie să se protejeze și să aibă grijă de sănătatea proprie și a celor din jur, prin purtarea măștii de protecție în spațiile închise. Vă asigur că eu și toți colegii mei vom depune toate eforturile pentru a vă asigura o vizită plăcută și sigură la instituțiile muzeale din subordinea Consiliului Județean Constanța. Vă așteptăm cu drag“, a transmis președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*