Accesul publicului, INTERZIS la manifestările organizate anul acesta de Ziua Marinei Române

Ziua Marinei, la Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Ziua Marinei, la Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Manifestările ce vor fi organizate în acest an cu prilejul Zilei Marinei Române vor fi adaptate noilor condiții impuse pentru prevenirea răspândirii și a infectării cu noul coronavirus SARS CoV-2.

Astfel, potrivit Statului Major al Forțelor Navale, pentru a preîntâmpina adunarea unor mase mari de oameni, nu vor fi organizate activitățile tradiționale pentru sărbătorirea Zilei Marinei Române pe faleza din fața Comandamentului Flotei din Constanța, precum și în alte porturi maritime și fluviale.

Programul zilei de sâmbătă, 15 august, va fi următorul:

  • ceremonia militară și religioasă din data de 15 august va fi organizată în portul militar Constanța, fără a fi permis accesul publicului, iar programul acesteia a fost redus;
  • exercițiile demonstrative de pe mare se vor desfășura în interiorul portului Constanța și în larg, în rada exterioară a acestuia;
  • defilarea navelor, pe mare, de la Constanța la Midia, va putea fi urmărită de publicul care se va afla pe oricare dintre plajele din Constanța, Mamaia și Năvodari sau pe faleza din Constanța.

Toate activitățile de la Constanța vor fi prezentate publicului prin intermediul mass-media, precum și prin transmisii, în direct, pe pagina Forțelor Navale Române de pe Facebook. Televiziunea națională este „official broadcaster” al evenimentului și va transmite, în direct, imagini din portul militar Constanța și de pe mare, de la bordul navelor militare.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*