A treia ediție a Târgului Produs de România a avut loc la Cluj-Napoca

Târgul Produs de România. FOTO CJ Cluj

Ediția a III-a a Târgului Produs de România desfășurată între 9 și 12 mai, la Cluj-Napoca, a fost un veritabil succes al proiectului Consiliului Județean Cluj de sprijinire și promovare a micilor întreprinzători privați.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Ne-am angajat în organizarea unui târg de asemenea amploare din dorința de a reuni sub umbrela Consiliului Județean Cluj tradițiile culinare și artizanale ale României. Faptul că am avut expozanți din toate zonele etnofolclorice ale țării, din Dobrogea, Oltenia, Banat, Bucovina și Republica Moldova, care s-au alăturat partenerilor noștri tradiționali demonstrează că proiectul nostru și-a îndeplinit scopul. Suntem mândri că am reușit să organizăm un festival unic ca și concept și că expozanții prezenți au avut succes la publicul clujean.”

La această ediție a Târgului Produs de România au participat aproape 100 de meșteri populari și producători de preparate alimentare tradiționale din toată țara, precum și artiști și ansambluri folclorice reprezentative. De asemenea, au fost parte a proiectului expozanți din raionul Hîncești, din Republica Moldova care au oferit publicului vizitator produse alimentare bio. Artizanii au prezentat costume populare, podoabe lucrate de mână, obiecte de marochinărie, articole sculptate în lemn, jucării, ceramică, produse cosmetice și alte multe frumuseți artizanale. Cei mici s-au bucurat de atelierele de olărit, sculptură, pictură, lână netoarsă și opincărie, organizate special pentru ei.

Cunoscătorii au avut la dispoziție preparate culinare realizate după rețete tradiționale, de la caș de oaie, brânzeturi proaspete și maturate, produse din carne, de la jumări la specialități locale, miere de albine, vinuri, țuică, prăjituri, ciocolată și pâine de casă, turtă dulce, sucuri, siropuri și gemuri naturale, kurtos kalacs și înghețată, de toate de gustat, dar și de dus acasă.

Spectacolele de folclor susținute de voci de aur, consacrate sau aflate pe drumul afirmării și de ansamblurile de jocuri populare prezente pe scenă au întregit sărbătoarea spiritului și tradiției românești de la singurul festival de tradiții dintre Nistru, Dunăre și Someș, Târgul Produs de România.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Cluj, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca, partener principal fiind Compania de Apă Someș S.A.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*