A treia ediție a BuzăuFest se va desfășura între 30 mai și 2 iunie

BuzăuFest are loc în perioada 30 mai – 2 iunie

BuzăuFest, festivalul de promovare a culturii, tradițiilor și obiceiurilor din județul Buzău a ajuns la cea de-a treia ediție și va avea loc în perioada 30 mai – 2 iunie. Activitățile din cadrul evenimentului vor avea loc în Municipiul Buzău și în stațiunea Sărata-Monteoru.

Anul acesta, BuzăuFest debutează cu un eveniment mult așteptat de cei mici. Împreună cu Teatrul George Ciprian și cu Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău vom oferi copiilor un spectacol gratuit, susținut de trupa lor preferată, Gașca Zurli.

Spectacolul ”Gașca Zurli Show” va avea loc pe 30 mai, ora 17.00, la Sala Sporturilor Romeo Iamandi din Buzău. Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile, doar pe bază de invitație. Invitațiile vor fi distribuite în data de 17 mai, în intervalul orar 10.00 – 15.00, la sediul Consiliului Județean Buzău.

„Anul acesta avem foarte multe activități dedicate Zilei Internaționale a Copilului. Ne dorim ca cei mici să se bucure atât de spectacolul susținut de Gașca Zurli, dar și de celelalte surprize pregătite pentru ei pe 1 iunie la Sărata-Monteoru. BuzăuFest este și un eveniment dedicat lor, copiilor și nepoților noștri”, a precizat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

Parada cu torțe, taberele și atelierele antice, luptele de gladiatori, dansuri antice, reconstituirea unor lupte din timpul Primului Război Mondial sunt momente pe care le-am pregătit pentru buzoieni și anul acesta.

Pe 31 mai va avea loc parada cu torțe, la care vor participa Garda Apulum Alba Iulia, Terra Dacica Aeterna Cluj-Napoca, Historia Renascita Pitești, Nimfele Dace Zalău, Garda Națională de la Alba Iulia, Asociația Culturală Tomis Constanța și Divizia 2 Infanterie Getica. Parada va debuta la ora 21.00 și se va desfășura pe traseul Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului – Bd. Unirii – Bd. Nicolae Bălcescu – Parcul Crâng (Obelisc).

Ziua de 1 iunie va fi una plină de momente inedite – spectacole de teatru și dans antic, ateliere antice de cusut/țesut, olărit sau pictură se vor îmbina cu momente pregătite pentru copii. Va fi o zi plină de lecții de istorie. În premieră, Asociația Tomis din Constanța va pune în scenă luptele din trecătorile Bratocea și Buzău din anul 1916, precum și Bătălia de la Mărăști din 1917. Nu vor lipsi nici luptele de gladiatori sau taberele și atelierele meșteșugărești.

Vom continua și anul acesta o tradiție reînviată la BuzăuFest, Crosul Tineretului, la care vor participa peste 200 de copii, care vor primi diplome, cupe, medalii și dulciuri.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, elevii Liceului de Arte Margareta Sterian au pregătit multe surprize pentru juniorii buzoieni: jocuri interactive pentru copii, ateliere de creație, face-painting. Nimfele dace vor susține un atelier de dans antic pentru copii. De asemenea, pe 01 iunie copiii vor avea acces gratuit în Parcul de aventură din stațiunea Sărata-Monteoru.

Două autobuze etajate vor efectua curse gratuite pe traseul Municipiul Buzău (Stadion Crâng) – Sărata-Monteoru, în intervalul orar 1000 – 1900, din oră în oră, în ziua de 1 iunie.

Ziua se va încheia cu un concert susținut de Delia și Horia Brenciu, începând cu ora 20.00, iar în deschidere va cânta buzoianca Doinița Ioniță. La ora 22.30 un frumos foc de artificii va lumina întreaga stațiune.

„Ne dorim ca acest festival să fie o perioadă în care să ne bucurăm de tot ce are frumos Județul Buzău, dar și România. Vom avea alături de noi și meșterii populari, dar și producătorii locali și voluntari de la Liceul De Arte Margareta Sterian și nu numai. BuzăuFest este și un festival de promovare a turismului buzoian. Consiliul Județean Buzău va distribui materiale de prezentare a obiectivelor turistice, dar vom avea alături de noi și Asociația Ținutul Buzăului pentru a face cunoscut tuturor participanților ce înseamnă Geoparcul Ținutul Buzăului și ce planuri de dezvoltare avem”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*