A șasea ediție Película, în septembrie la București și la Cluj

A șasea ediție Película, în septembrie la București și la Cluj

A șasea ediție a festivalului Película, singurul festival de film și cultură ibero-americană din România, va avea loc anul acesta între 8 și 12 septembrie la București și pentru prima dată la Cluj-Napoca, între 17 și 19 septembrie.

La București filmele pot fi văzute la Cinema Elvire Popesco, Institutul Cervantes și la Verde Stop Arena iar în Cluj-Napoca la Cinema Victoria. Filme exclusiv online pot fi vizionate cu subtitrare în limba română, în perioada 13-19 septembrie, pe platforma Cinesquare (www.cinesquare.net).

Película reia anul acesta secțiunea competițională, ce aduce producții premiate din Brazilia, Argentina, Costa Rica, Mexic și Portugalia.

VALENTINA (Brazilia), filmul de debut al regizorului brazilian Cássio Pereira dos Santos, câștigător a 16 distincții, printre care Premiul Publicului la Festivalul Internațional de Film de la São Paulo, spune povestea unei fete trans și a mamei ei, care se mută într-un alt oraș pentru a avea parte de un nou început.

Trailer: https://youtu.be/A77C3cu9o2o

KARNAWAL (Argentina/Bolivia) (r. Juan Pablo Félix), selecționat în 2020 la Festivalul Internațional de Film de la Toronto, îl are în prim plan pe un tânăr dansator Malambo care, în timpul carnavalului, lângă granița Argentinei cu Bolivia, se pregătește pentru cea mai importantă competiție din viața sa. Producția a fost distinsă cu premiul pentru Cel mai bun film ibero-american la festivalul de Film de la Malaga.

Trailer: https://youtu.be/caTubgMEb8M

CLARA SOLA (Costa Rica), lungmetrajul de debut al Nathaliei Álvarez Mesén, prezentat anul acesta la Cannes în secțiunea Quinzaine des Réalisateurs, arată cum Clara, o femeie retrasă de 40 de ani dintr-un sat îndepărtat din Costa Rica, experimentează o renaștere sexuală și mistică, în timp ce începe o călătorie pentru a se elibera de convențiile religioase și sociale represive care i-au dominat întreaga viață.

Trailer: https://youtu.be/lKQ3v58kxmQ

50 O DOS BALLENAS SE ENCUENTRAN EN LA PLAYA (Mexic) (r. Jorge Cuchi) se regăsește în selecția din acest an a Festivalului de Film de la Veneția și a câștigat premiul pentru Cel mai bun scenariu la Festivalul Internațional de Film de la Cairo. Doi tineri de 17 ani, Félix și Elisa, se întâlnesc în timp ce joacă controversatul Balena Albastră, se îndrăgostesc și decid să accepte împreună provocarea finală a jocului.

Trailer: https://youtu.be/Y7co0g3Z2ss

LISTEN (Portugalia), debutul în lungmetraj al regizoarei portugheze Ana Rocha, premiat în 2020 la Festivalul de Film de la Veneția, spune povestea Belei și a lui Jota, ce trăiesc într-o suburbie din Londra și se confruntă cu dificultăți serioase atunci când serviciile sociale pun întrebări legate de siguranța celor trei copii ai lor. Surzenia fiicei de 7 ani declanșează un proces în sistem care pare să nu se mai oprească.

Trailer: https://youtu.be/hR7jyodiFQM

Pe lângă proiecțiile de film, Pelicula propune publicului din București o experiență ibero-americană completă, asemănătoare unei vacanțe all inclusive în țările din spațiul latin, adăugând în conținut, ca în fiecare an, evenimente tematice (mini-concerte de muzică tradițională, expoziții, reprezentații de dans, discuții despre experiențele din America Latină și/sau spațiul iberic, workshopuri pentru copii).

Programul complet al festivalului va fi disponibil în curând pe site-ul www.peliculafiesta.ro și pe pagina de Facebook a festivalului, iar biletele vor putea fi achiziționate de pe eventbook.ro, la finalul acestei luni.

Pentru vizionările online, biletele pot fi achiziționate direct de pe platforma Cinesquare între 13 și 19 septembrie.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*