Vizitatori din toate colțurile lumii sunt atrași de muzeele clujene

Muzeul de Artă Cluj-Napoca. FOTO CJ Cluj

Aflate la momentul bilanțului și al evaluării în cifre a activității din anul 2019, muzeele ce funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj anunță cifre record, în continuă creștere, în ceea ce privește numărul de vizitatori din anul recent încheiat.

Cel mai mare număr de vizitatori, respectiv 74.526 de persoane a fost înregistrat în 2019 la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, în creștere cu cca. 6500 comparativ cu anul 2018. Din acest total, o pondere ușor mai ridicată (38.430 de vizitatori) a revenit celor care au trecut pragul Parcului Etnografic ,,Romulus Vuia” din Hoia. În același timp însă, și obiectivele de patrimoniu găzduite de Secția Pavilionară – Palatul Reduta de pe strada Memorandumului au trezit interesul unui număr mare de clujeni și de turiști, respectiv 36.096 de persoane.

E o reconfirmare a faptului că muzeele noastre constituie un reper important pe lista obiectivelor de vizitat, atât pentru turiștii români, cât și pentru cei străini. Vom continua să investim în infrastructura acestor instituții și în promovarea patrimoniului cultural pe care îl dețin, spune președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Pe următoarea poziție în clasamentul celor mai vizitate muzee din subordinea Consiliului Județean se află Muzeul de Artă Cluj-Napoca, cu 70.018 vizitatori, instituția muzeală primind în 2019 cu aproape 6.000 de persoane mai mult comparativ cu anul 2018. Aceștia au putut admira atât lucrări din cadrul expozițiilor permanente ale muzeului cât și capodopere expuse în cadrul celor 62 de expoziții temporare organizate în anul 2019. Pe lângă vizitatorii de la sediul instituției, lucrări din patrimoniul muzeului au mai fost admirate de peste 40.000 de iubitori de artă, la diferite expoziții organizate în țară.

Nu în ultimul rând, Muzeul Memorial ,,Octavian Goga” Ciucea a primit, pe parcursul anului 2019, vizita a 17.426 de persoane. Mare parte a publicului vizitator a fost format din grupuri organizate de elevi însoțiți de cadre didactice, participanții la acțiunile culturale ce au avut loc în incinta muzeului, publicul specializat din domeniul culturii și literaturii, admiratori ai creației literare și ai personalității marelui poet și om politic transilvănean Octavian Goga, turiști străini și alte categorii de vizitatori.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*