Peste 100 de participanți la Forumul de Incoming, care va avea loc pe 8 decembrie la București

Afișul forumului de incoming de la București

Pe 8 decembrie Hotelul Ramada Plaza (fostul hotel Turist) din București va găzdui a 6-a ediție a Forumului de Incoming. Organizată de către site-ul InfoTravelRomania, ea va reuni peste 100 de participanți (travel agenți, hotelieri, organizatori de evenimente, transportatori, consultanți, lideri ai unor instituții specializate, jurnaliști și editori de turism etc) interesați de dezvotarea și promovarea exportului turistic românesc.

Scopul principal al Forumui a fost și rămâne căutarea și identificarea unor soluții menite să încurajeze agențiile de turism (la ora aceasta pe piața românească activează circa 70 de agenții specializate pe acest segment) să se implice într-un număr tot mai mare în activitățile de Incoming.

Și-au anunțat participarea în calitate de speakeri: Bogdan Trif, Ministrul Turismului, Prof. Gerhard Skoff (Președintele Comisiei de Turism a Dunarii); Nicolae Demetriade – Președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România, Simion Giurcă, consultant internațional, fost director al Biroului de promovare a României la Viena (Austria), Adrian Voican, președintele companiei Bibi Touring, Valentina Saygo, liderul  firmei ASK FOR TAX FREE, consultanții Alex Filip, Dan Anghelescu, Toderaș Andrei, Florina Ioanid.

”Încercăm și la această ediție să convingem autoritățile și mediul de afaceri din turism să se implice mai consistent, concret, în dezvoltarea activităților de incoming. România are un potențial mare, încă neexploatat în materie de atragere a turiștilor străini. Conform datelor Institutului Național de Statistică (INS) am putea primi anual circa 20 de milioane de turiști străini, dar la ora aceasta dar la ora aceasta ponderea lor este de doar 2,5 milioane. România ar putea câștiga din turism circa 20 de miliarde de euro anual, iar aportul la PIB ar putea ajunge la 20% de la 2-2,5 cât este azi. Mai mult, baza hotelieră este folosită la nivel național într-o pondere de circa 35-36% ceea ce arată că există un potențial de încredere creat deja de investitorii în turismul românesc. Personal, mi-aș dori ca Forumul de INCOMING, singurul eveniment de acest gen din România -, să fie susținut de mai mulți parteneri economici, ceea ce ar reflecta momentul trecerii de la  ambiții personale și declarații, la lucruri constructive” – a declarat Petre Dordea, directorul general al firmei organizatoare.

Moderatorul evenimentului este Alex Hampu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*