FOTO VIDEO Primăria Eforie se pregătește pentru sezonul estival. Proiecte de aproape 87 de milioane de lei au intrat în implementare

Lucrări de asfaltare în stațiunea Eforie Nord. FOTO Primăria Eforie

Eforie are în implementare proiecte cu finanțare europeană în valoare totală de aproape 87 milioane de lei, bani care vor ajuta la renașterea stațiunii.

Beneficiarii primelor patru investiții demarcate sunt Primăria Orașului Eforie – în calitate de solicitant, vizitatorii și turiștii români și străini care vor fi atrași că urmare a implementării proiectelor-creștere cu aproximativ 20% a numărului vizitatorilor, entitățile implicate în dezvoltarea locală și comunitatea locală în ansamblul ei.

Unul dintre proiecte vizează reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere inclusiv utilitățile din corpul drumului, iluminat public și dotări în zonă bulevardului Tudor Vladimirescu și stradă Mării – Eforie Nord în scopul accesibilizării principalelor obiective turistice naturale.

Obiectivul general al proiectului îl constituie valorificarea resurselor turistice natural specific stațiunii balneoclimaterice Eforie cu scopul de a spijini creșterea economică sustenabilă a zonei și creșterea gradului de ocupare a forței de muncă.

Atât bulevardul Tudor Vladimirescu cât și stradă Mării reprezintă principalele căi de acces în zonă turistică și balneoclimaterica a stațiunii Eforie Nord. Ambele străzi se află într-o stare de degradare avansată, improprie utilizării într-o stațiune turistică, fiind afectate în ultima perioadă de lucrările de modernizare a rețelelor de utilitate publică. Prezentul proiect este complementar și pune în valoare investiția Amenajarea obiectivului turistic natural de utilitate publică – Lacul Belona. Pe perioadă sezonului estival, modernizarea celor două străzi va asigură descongestionarea traficului auto în zonă de acces către obiectele turistice adiacente.

Prin implementarea proiectului stațiunea Eforie Nord se va îmbogăți cu:

  1. Modernizarea infrastructura rutieră – bulevardul Tudor Vladimirescu, stradă Mării 2 și stradă Mării 1;
  2. Amenajare zonă de promenadă pe bulevardul Tudor Vladimirescu și Stradă Mării 2
  3. Realizare pistă de role și biciclete
  4. Montare mobilier urban
  5. Amenajări parcaje, trotuare precum și amenajări peisagistice;

Amenajarea obiectivului turistic natural de utilitate publică – Lacul Belona, este al doilea proiect ce va ajuta la creșterea valorii turistice.

Proiectul de investiții vizează amenajarea în scop turistic a obiectivului Lacul Belona din Orașul Eforie, valorificarea prin crearea infrastructurii de agrement în vederea atragerii de turiști în stațiunea balneoclimatică Orașul Eforie și creșterea numărului mediu de salariați în stațiune.

Lacul Belona este un obiectiv turistic natural de utilitate publică, care se află într-o stare de degradare necesitând lucrări de intervenții în ceea ce privește curătarea, ecologizarea și decolmatarea acestuia. Prin proiectul de investiție propus acest obiectiv turistic va fi pus în valoare, va determină o creștere a numărului de vizitatori/turiști în stațiune și implicit va contribui la dezvoltarea economică a stațiunii Eforie Nord.

În cadrul proiectului sunt cuprinse următoarele obiecte și lucrări de construcții:

  1. Ecologizare Lac Belona-lucrări de dragare și ecologizare a lacului, consolidarea malurilor și defrișarea controlată a unor zone de stuf inclusiv asigurarea aerării apei lacului în vederea reimprospătării și oxigenării continue a acesteia;
  2. Amenajare promenadă în jurul Lacului pentru punerea în valoare a obiectivului turistic natural compus din următoarele elemente:
    1.  alei pietonale în jurul lacului-placate cu dușumele din lemn sau cu pavaje de piatră naturală, artificială și beton decorativ sau asfalt în funcție de compoziția peisageră proiectată;
    2. platforme promenadă tip ponton, pentru accesul vizitatorilor și pentru studierea faunei și florei lacului;
    3. pistă de bicicliști-delimitată fată de zonele pietonale;
    4. trepte spre apa lacului pentru activităti de recreere pe parcursul promenadei pietonale,
    5. scări, trepte și gradene pentru accesarea investiției dinspre zonă urbană adiacentă;
    6. alee pietonală pavată, ocazional carosabilă, delimitat de vecinătăti prin plantație de aliniament cu arbori;
    7. iluminatul public al promenadei pietonale;
    8. rețele edilitare de alimentare cu apă pentru echiparea zonei cu fântâni de băut apă;
    9. rețele edilitare de canalizare pentru ape pluviale;
    10. mobilierul urban-bănci, coșuri de gunoi cu colectare selectivă, suport parcare biciclete, fântâni de băut;
  3. Amenajări peisagere-cuprinzând următoarele zone și lucrări specifice:
    1. jardiniere cu plante decorative flori, arbuști și arbori;
    2. jardiniere cu amenajări de pietre (grădini japoneze);
    3. spații gazonate,
    4. irigațiile pentru spațiile cu gazon și jardinierele decorative;
  4. Foișorul (Turn Belvedere)-construcție concepută cu scopul de belvedere asupra lacului Belona și a zonei de plajă, având inăltimea de cca. 20m, realizat dintr-o structură metalică cu scară pentru acces pietonal și o platformă de elevator pentru persoane cu dizabilităti locomotorii.”

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*