Excursii călare în Munții Măcinului. Tarifele încep de la 20 lei/oră

Excursie călare, un mod inedit de a vedea minunățiile din Munții Măcin. FOTO Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Tulcea

Pentru iubitorii turismului ecvestru Administraţia Parcului Naţional Munţii Măcinului are o ofertă de nerefuzat. Se organizează excursii călare în Munții Măcinului, cu trasee de până la 4-5 ore, pentru călăreții cu experiență sau de 1-2 ore pentru cei începători. 

Punctul de plecare al traseului este Padocul parcului, situat la 4 km de localitatea Cerna, unde, după o scurtă acomodare cal și călăreț, se pornește în plimbare. Se pleacă pe Valea Arsu – Vf. Şaua Mare, Vf. Arheuziu – Vf. Archizel – Vf. Lifante – Vf. Pietrele Albe – Vf. Mangina – Valea Puturoasa – Padoc PNMM.  Administraţia Parcului Naţional Munţii Măcinului dispune de cai și de echipamentul necesar practicării unui astfel de sport. Traseul are un grad mediu de dificultate și se poate face în orice perioadă a anului.

„În funcție de experiența vizitatorilor, putem face trasee de 2 ore pentru clienții care nu sunt obișnuiți cu călăritul și se poate merge până la 4-5 ore care este traseul complet de 13 kilometri, dar clientul hotărăște durata excursiei“ a povestit pentru Gonext.ro ranger-ul Berca Marian, cel care se ocupă de organizarea acestor excursii.

Tarifele sunt foarte accesibile: 20 de lei ora de persoană, sau dacă se alege traseul complet, tariful este de 70 de lei. La aceastea se adaugă și taxa de ghid de 55 de lei de grup. În acest preț, fiecare client are la dispoziție și echipament de protecție necesar excursiei ecvestre – chapsuri, căşti, mănuşi.

Traseul complet este un circuit de 13 km cu urcuşuri şi coborâşuri domoale ce străbate piscurile de pe latura sudică a parcului. Vizitatorii vor trece prin poieni de stepă cu stâncării, poieni ce asigură panorame largi asupra Depresiunii Cernei şi asupra celorlalte piscuri sudice ale Munţilor Măcin. Poienile cu pajişti şi stâncărie alternează cu porţiuni de pădure şi rarişte.

Pe acest traseu, turistul călare, plecând de la padocul PNMM care este într-o păşune împădurită urmează un drum de pământ ce trece printre culturi agricole şi vii, după care intră în perimetrul parcului unde întâlneşte, pe măsură ce urcă spre vârful Arsu, habitate de silvostepă – rarişti de stejar pufos, mojdrean, păr argintiu şi cărpiniţă, pajişti de stepă şi asociaţii saxicole pe piscuri. Coborârea se face printre podgoriile de viţă nobilă care acoperă bazinul văii Puturoasa.

Alături de peisajul unic, de care nu veţi fi dezamăgit, turistii au ocazia să observe pe lungimea traseului specii precum: Clopoţelul dobrogean (Campanula romanica), Garofiţa pitică (Dianthus nardiformis), Dediţei (Pulsatilla balcana); fluturi endemici Polia cherrug, Chersotis laeta macini si Chersotis fibriola niculescui; reptile: Ţestoasă dobrogeană (Testudo graeca ibera), Guşterul dobrogean (Lacerta trilineata), Şopârla de frunzar (Ablepharus kitaibelli), Şopârla de stepă (Podarcis taurica), păsări protejate la nivel internaţional – Şorecarul mare (Buteo ruffinus), Pietrarul (Oenanthe isabelina); mamifere: Cerbul carpatin (Cervus elaphus), Jderul de piatră (Martes foina), Jderul de copac (Martes martes), Şacalul auriu (Canis aureus).

 

Persoană de contact: ranger Berca Marian – tel:0746 760196.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*